Aktualizacja programu! Nowa funkcja – planowanie dań wieloporcjowych

Planer dla Dietetyka – Marzec 2020 – do druku
29 lutego, 2020
planer dla dietetyka kwiecień
Planer dla Dietetyka – Kwiecień 2020 – do druku
31 marca, 2020

Jesteśmy po aktualizacji programu, w której między innymi dodaliśmy przydatną funkcję – planowanie w jadłospisie dań wieloporcjowych z czytelną informacją dla pacjenta.

Do tej pory w programie dodawaliśmy przepisy na dania w przeliczeniu na jedną porcję (np. 1 porcja sałatki, jedna porcja makaronu z odpowiednią gramaturą poszczególnych produktów). Teraz dietetycy mają możliwość dodawania dań wieloporcjowych – to znaczy mogą zalecić pacjentowi wykonanie większej ilości tego samego jedzenia z informacją, jaką jego część mają spożyć w konkretnym posiłku.

Ma to swoje plusy, przede wszystkim pacjent oszczędza czas mogąc przygotować jednorazowo kilka porcji tej samej potrawy. Dietetyk w programie ma przy tym czytelne przeliczenie wartość odżywczej każdej z zaplanowanych porcji.

Jak to wygląda w programie?

Wprowadzenie dania wieloporcjowego w module DANIA

Wybór dania wieloporcjowego i umieszczenie do w kreatorze jadłospisu (wybieramy pełne danie i określamy jaka ilość porcji danego dania jest do zjedzenia w tym posiłku) Poniżej program pokazuje jaka ilość porcji tego dania jest jeszcze do wykorzystania

Na kreatorze jadłospisu widzimy ile porcji w jakich dniach i posiłkach zostało wykorzystane

Na wydruku pacjent ma podaną informację jak wykonać całe danie i jaką porcję tego dania na spożyć w konkretnym posiłku.

Logowanie